Головна Новини Здоров'я наше тіло Який овоч допоможе побороти тягу до паління
commentss НОВИНИ Всі новини

Який овоч допоможе побороти тягу до паління

Цей овоч містить нікотинову кислоту

24 березня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Багато людей намагаються позбутися від такої згубної звички, як куріння, але це завдання не з легких. Німецькі фахівці кажуть, що побороти тягу до паління можна за допомогою звичайного овочу. Якого саме?

Який овоч допоможе побороти тягу до паління

Який продукт допомагає кинути палити (фото з відкритих джерел)

Експерти рекомендують додати у свій раціон баклажан, який містить нікотинову кислоту, або вітамін РР, внаслідок чого ефективно знижують нікотинову "ломку". Крім того, цей вітамін позитивно діє на нервову систему, позбавляючи від стресу і нервового напруження, а саме стрес найчастіше і підштовхує людей до куріння сигарет.

Німецькі фахівці говорять, що регулярне вживання цього овочу може замінити нікотиновий пластир, який використовується в нікотинозамісній терапії, в процесі припинення куріння.

В той самий час баклажани не здатні принести шкоди організму, оскільки 10 г продукту містить всього 1 мікрограм (мкг) нікотину (сигарета містить від 1000 мкг нікотину).

За даними ВООЗ, від причин, безпосередньо пов'язаних з тютюнопалінням, у світі щорічно помирає близько 5 млн осіб. Така згубна звичка викликає серйозні проблеми зі здоров'ям, тому важливо вчасно від неї позбутися.

Нагадаємо, що куріння відразу після сну завдає організму потрійний удар. Перша сигарета після пробудження — найважливіший фактор розвитку відразу трьох видів раку: легких, шиї та голови.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Чикаго запевняють, що куріння збільшує не тільки ризик раку легенів, але і сечового міхура. Річ у тому, що шкідливі хімічні речовини, які людина вдихає під час куріння, мають властивість накопичуватися в сечі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини