Головна Новини Здоров'я наше тіло На проблеми з яким органом вказують червоні родимки
commentss НОВИНИ Всі новини

На проблеми з яким органом вказують червоні родимки

Дерматологи розповіли, проблеми з яким органом можуть викликати на тілі поява червоних родимок

22 квітня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

На тілі кожної людини є родимки — у когось більше, у когось менше. Вони можуть відрізнятися за кольором, формою і періодом появи. Медики розповіли, збій в роботі якого органу може стати причиною появи червоних новоутворень.

На проблеми з яким органом вказують червоні родимки

Червоні родимки / фото: SHUTTERSTOCK

Фахівці відзначають, що такі родимки називаються ангіоми й найчастіше вони вражають шкіру обличчя, шиї, плечей або порожнини рота. Це доброякісні пухлини, які можуть розвинутися внаслідок зміни гормонального фону, порушень ліпідного обміну, збоїв в роботі шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи, але можуть мати й вроджений характер.

За словами лікарів, причиною їх появи може бути збій в роботі нашого "внутрішнього фільтра" — печінки (цироз, жировий гепатоз), а також в застої жовчі. З огляду на те, що печінка — орган "мовчазний" і на ранніх стадіях захворювання себе не проявляє, то важливо стежити за всіма "тривожними" факторами й періодично здавати аналізи. Особливо, якщо ваша "родимка" почала змінювати колір або збільшуватися в розмірах.

Експерти кажуть, що в похилому віці ангіома шкіри розвивається внаслідок розширення і розростання кровоносних судин. Найбільш схильні до захворювання люди зі світлою шкірою і волоссям.

Нагадаємо, дослідники з Британії повідомили, що поява близько 70% родимок на животі, ногах і спині — не випадково. Генетичні чинники, а також інтенсивний сонячний вплив — ось основні чинники, які сприяють їх зростанню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що родимі плями та родимки — досить поширене явище, але з кожним роком дослідники знаходять все нові та нові способи їх лікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини