Головна Новини Здоров'я наше тіло Моторошний випадок: чоловіку з'їв мозок організм із річки
commentss НОВИНИ Всі новини

Моторошний випадок: чоловіку з'їв мозок організм із річки

Ця інфекція є досить рідкісною, проте вона швидко руйнує тканини головного мозку та призводить до смерті. Людина, яка заразилася – не має шансів вижити.

5 січня 2023, 04:25 comments2548
Поділіться публікацією:

Південна Корея офіційно підтвердила перший випадок у країні, коли амеба, яка поїдає мозок, спричинила смерть пацієнта.

Моторошний випадок: чоловіку з'їв мозок організм із річки

Інфекція з'їла мозок чоловіка/ Фото з відкритих джерел

Так, після проведення всіх необхідних лабораторних досліджень було підтверджено, що 21 грудня 2022 року в медичній установі Південної Кореї помер чоловік, який був заражений дуже рідкісним і смертоносним вірусом.

Спочатку передбачалося, що пацієнт страждає від менінгіту, проте пізніше з'ясувалося, що головний мозок чоловіка був заражений одноклітинним організмом — амебою Naegleria fowleri, яка відома як "поїдаюча мізки".

Симптоми амебного менінгоенцифаліту включають сильний головний біль, лихоманку, нудоту, блювання, "відмирання" м'язів шиї, судоми, оніміння, зміну психічного стану та галюцинації. Ознаки виявляються через 1-10 днів після інфікування.

Naegleria fowleri мешкають у теплих прісноводних водоймах – озерах, річках та гарячих джерелах, проте іноді можуть зустрічати й у ґрунті. В організм людини амеба-паразит потрапляє разом з водою через ніс, після чого може дістатися по нерву до мозку і зруйнувати мозкову тканину, тобто буквально "з'їсти" мозок.

Випадки інфікування людей досить рідкісні, проте вони практично завжди закінчуються смертельними наслідками – смертність становить понад 97%.  

Повідомляється, що померлий нещодавно повернувся додому з чотиримісячної поїздки до Таїланду, де, найімовірніше, і був інфікований амебою під час купання чи промивання носа зараженою водою.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що чоловік стікав кров'ю: доставниця піци відкусила палець клієнту (ФОТО-18+). Потерпілому знадобилася екстрена медична допомога, оскільки він втратив багато крові. Чоловік досі шокований тим, що сталося.

Читайте також: Не ігноруйте: важливий симптом, що вказує на швидкий розвиток серцевого нападу. Фахівці стверджують, що щороку кількість людей, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, неухильно зростає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини