Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики розповіли, які ліки найбільш небезпечні для печінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, які ліки найбільш небезпечні для печінки

Печінка - це життєво важливий внутрішній орган

25 листопада 2020, 16:45 comments1129
Поділіться публікацією:

При проблемах зі здоров'ям ми звертаємося до лікаря, який призначає нам спеціальні препарати для полегшення стану. Однак, варто уважно вивчати інструкцію ліків. Деякі з них можуть добре впливати на один орган, але при цьому "вдарити" по іншим. Експерти розповіли, якими препаратами не варто захоплюватися, якщо не хочете нашкодити печінці.

Медики розповіли, які ліки найбільш небезпечні для печінки

фото з відкритих джерел

Гормональні препарати

Препарати, які призначаються для нормалізації гормонального фону, можуть порушити роботу печінки. Цей орган хоч і не синтезує гормони, але є регулятором їх кількості в організмі. Тривалий прийом гормональних засобів здатний викликати проблеми з печінкою, особливо, якщо у людини й так з нею не все в повному порядку.

Знеболюючі препарати

При покупці знеболюючих засобів уважно читайте інструкцію і склад препарату. Річ у тому, що таблетки, які містять парацетамол, можуть нашкодити печінці й викликати її недостатність, особливо, якщо пацієнт починає приймати їх кожен день.

Антибіотики

Це сильно діючі препарати, які може призначити тільки лікар. Але багато людей, на жаль, приймають їх без рекомендацій фахівця, при чому навіть при звичайній застуді. А неправильний прийом антибіотиків може пошкодити роботу печінки, яка переробляє активні речовини, що входять до їх складу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які фрукти можуть погано впливати на печінку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини