Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Всі ми знаємо, що фрукти — цінне джерело вітамінів і корисних речовин, тому вони регулярно повинні бути присутніми в раціоні. Але деякі з них у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки. Про це виданню радіо Sputnik розповіла лікар-ендокринолог Зухра Павлова.
Спеціаліст зазначила, що фрукти складаються з фруктози та глюкози, які в надлишку можуть викликати неалкогольну жирову хворобу печінки (накопичення жиру, — прим. авт.). Наприклад, в яблуках багато фруктози, а ось в абрикосах — глюкози. Тому, коли людина регулярно їсть яблуко або грушу, думаючи, що це нешкідливо, вона помиляється. Глюкоза під дією інсуліну переробляється в енергію і в жирові запаси, а фруктоза вся захоплюється білками печінки.
Лікар особливо не рекомендує вживати фрукти в якості перекусу, тому що в організмі виробляється багато інсуліну. Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами — продуктами, в яких є білок, тому що він зменшує сплеск глюкози.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як чай може зашкодити роботі серця і печінки.
Новини