Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Після безлічі досліджень, медики радять перестати вживати дешевий чай, тому що найчастіше в його склад можуть входити токсичні речовини — піролізидинові алкалоїди. Їх виробляють деякі рослини, щоб захищатися від хижаків.
ФОТО: З відкритих джерел
На масштабних чайних плантаціях дуже часто можуть зустрічатися такі рослини, які ростуть між чайними кущами. Їх збирають разом з листям чаю і переробляють для виробництва напою.
Систематичне вживання таких токсичних речовин може викликати отруєння, а також сприяти ризику захворювань печінки і навіть розвитку онкозахворювань.
Німецькі вчені, що проводили дослідження, визначили, що найбільша кількість пірролізидинових алкалоїдів міститься в дешевих сортах зеленого або ромашковому чаї. Крім цього, експертам вдалося виявити пестициди, а також вміст алюмінію і свинцю в даних напоях.
Вчені радять не нехтувати вибором чаю та відповідального підходити до нього, щоб уберегти організм від розвитку небезпечних захворювань.
Як повідомляли "Коментарі" раніше, вчені назвали симптом особливо небезпечного раку.
Новини