Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Після безлічі досліджень, медики радять перестати вживати дешевий чай, тому що найчастіше в його склад можуть входити токсичні речовини — піролізидинові алкалоїди. Їх виробляють деякі рослини, щоб захищатися від хижаків.
ФОТО: З відкритих джерел
На масштабних чайних плантаціях дуже часто можуть зустрічатися такі рослини, які ростуть між чайними кущами. Їх збирають разом з листям чаю і переробляють для виробництва напою.
Систематичне вживання таких токсичних речовин може викликати отруєння, а також сприяти ризику захворювань печінки і навіть розвитку онкозахворювань.
Німецькі вчені, що проводили дослідження, визначили, що найбільша кількість пірролізидинових алкалоїдів міститься в дешевих сортах зеленого або ромашковому чаї. Крім цього, експертам вдалося виявити пестициди, а також вміст алюмінію і свинцю в даних напоях.
Вчені радять не нехтувати вибором чаю та відповідального підходити до нього, щоб уберегти організм від розвитку небезпечних захворювань.
Як повідомляли "Коментарі" раніше, вчені назвали симптом особливо небезпечного раку.