Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики назвали найкращу температуру для здорового сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали найкращу температуру для здорового сну

Експерт Мішель Дреруп зазначила, якою має бути температура у спальні, щоб сон був комфортним

29 листопада 2021, 22:30
Поділіться публікацією:

На якість сну впливає безліч факторів, одним із них є температура в спальній кімнаті. Якою вона має бути, щоб нічний відпочинок був комфортним?

Медики назвали найкращу температуру для здорового сну

При якій температурі найкраще спати / Фото: AFP

Експерт Мішель Дреруп розповіла, що у спальні не повинно бути надто холодно та надто спекотно. Оптимальна температура для якісного сну становить 15-19 градусів за Цельсієм. Тобто має бути прохолодно, темно і спокійно.

Дослідження, опубліковане у Журналі фізіологічної антропології, показало, що надмірна спека чи холод безпосередньо пов'язані з посиленням неспання та зменшенням фази швидкого сну (стадії, на якій людина бачить сни).

"Терморегуляція дуже важлива, щоб залишатися у фазах спокійного глибокого сну", — каже експерт. "Це фази, на яких ми відпочиваємо найбільше. Тепло – головний фактор, який порушує фазу швидкого сну", – пояснює Дреруп.

Разом із теплом у кімнаті змінюється і температура тіла, що порушує процес засинання. Якщо вона у спальній кімнаті вище 21 градуса за Цельсієм – це надто спекотно.

З іншого боку, сон у дуже холодних кімнатах також має свої недоліки. Це може не так сильно вплинути на цикли сну, як сон при високих температурах, але може призвести до інших проблем зі здоров'ям.

Нагадаємо, британський дослідник Гай Медоуз зазначив, щоб організм достатньо відпочив і зумів відновити сили, лягати спати потрібно в період із 22.00 до 22.59. Це показали результати експерименту, в якому брало участь 88 тисяч добровольців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені Національного фонду сну США перерахували сім осінніх продуктів, які допоможуть покращити сон.

Читайте також, як зміниться зовнішність, якщо не спати 36 годин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини