Головна Новини Здоров'я наше тіло Масаж протипоказаний при грипі та ГРВІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Масаж протипоказаний при грипі та ГРВІ

Крім цього, процедура протипоказана людям з ішемічною хворобою серця, при якій приймаються медпрепарати для поліпшення роботи кровоносної системи

15 січня 2021, 02:45 comments1222
Поділіться публікацією:

Більшість українців працює в офісах, або навіть вдома, за комп'ютером. Через постійне сидіння в одному положенні починає боліти спина, загострюються хронічні захворювання. У таких випадках раніше часто допомагав масаж, але у зв'язку з коронавірусною інфекцією і застудними захворюваннями, лікарі не рекомендують звертатися до масажистів. Медики особливо попереджають: масове захоплення масажем часто стає причиною загострення хронічних захворювань і серйозних проблем зі здоров'ям.

Масаж протипоказаний при грипі та ГРВІ

Девушка на массаже (фото из открытых источников)

Так, мало хто знає, що масаж при респіраторних захворюваннях може бути небезпечний для здоров'я. Зокрема, категорично забороняється робити масаж при зараженні грипом, ГРВІ та наявності гнійників на шкірі.

Крім цього, процедура протипоказана людям з ішемічною хворобою серця, при якій приймаються медпрепарати для поліпшення роботи кровоносної системи. Особливу небезпеку являють собою маніпуляції з комірцевою зоною, оскільки через них може підвищитися артеріальний тиск і спровокувати інсульт.

Також не можна робити масаж після курсу променевої терапії, після хіміотерапії та при утворенні злоякісних пухлин. Організм ослаб, органи вимагають повного відновлення, масаж в такому випадку може тільки зашкодити.

Нагадаємо, про те, що масаж допомагає розслабитися, привести м'язи в тонус і покращити стан при багатьох захворюваннях, мабуть, знають усі. Але ця приємна процедура має і ряд протипоказань. Практикуючий масажист Любов Хотулева виданню Mlyn розповіла, кому варто відмовитися від масажу. В першу чергу, процедура протипоказана при підвищеній температурі тіла і серцевих проблемах, зокрема серцевої недостатності. Також від масажу краще відмовитися людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, гіпертонією, онкологією, тромбозом і варикозним розширенням вен. У список протипоказань також входять шкірні та алергічні захворювання і загострення будь-якого хронічного процесу. Якщо перерахованих вище проблем у вас немає, тоді можна сміливо записуватися на процедуру.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://massage.co.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Антон

24 січня 2021, 16:13

После перенесенного коронавируса понадобилась физиотерапия, Киев https://mind-stimulation.com/fizioterapiya-kiev/ чтобы восстановить организм после болезни. Также прошел курс лечебного массажа, очень понравилась и сама процедура, и ощущения после нее. Вот теперь планирую периодически ходить на массаж в целях профилактики.


Новини