Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповіла, чому не можна використовувати губку для посуду більше одного тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, чому не можна використовувати губку для посуду більше одного тижня

У кожного є свої критерії для заміни губки для миття посуду

21 жовтня 2020, 16:54
Поділіться публікацією:

Кожна господиня самостійно визначає, коли прийшов час поміняти губку для посуду. Хтось змінює її щотижня, інші покладаються на її зовнішній вигляд, а є і ті, хто змінює її раз на місяць. Мікробіолог Світлана Чубатова розповіла, чому міняти губку потрібно не рідше одного разу на тиждень. Про це пише видання newsyou.

Лікар розповіла, чому не можна використовувати губку для посуду більше одного тижня

Чому не можна використовувати губку для посуду більше одного тижня. Фото: unsplash

Спеціаліст поділилася, що всього за один тиждень використання губка накопичує в собі стільки бактерій, що вона просто стає даремною з точки зору чистоти. Якщо ж людина використовує її довше зазначеного часу, то губка стає ідеальним місцем для розмноження різних бактерій.

Є люди, які кожен раз після миття посуду обдають губку окропом, думаючи, що це її продезинфікує. Але це зовсім не так: в ній все одно залишаються спори бактерій, стверджує Світлана.

Вчені, які детально вивчали це питання, прийшли до висновку, що в губці двотижневої давності можна виявити збудники кишкової палички та інших інфекційних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яких важливих правил потрібно дотримуватися при прибиранні будинку. Коли ми розпилюємо миючий засіб на поверхню, то на ній утворюється тонка плівка. Саме вона діє як магніт для пилу і бруду. Тому важливо наносити спеціальний засіб на серветку, а не відразу на поверхню, стверджує алерголог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини