Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар пояснив, чому небезпечно спати на старих подушках
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснив, чому небезпечно спати на старих подушках

Такі подушки загрожують здоров'ю більше, ніж ви думаєте

17 березня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Подушка — важливий елемент здорового сну, а від сну залежить і наше самопочуття. Лікар імунолог-алерголог Володимир Болібок розповів, чому періодично потрібно міняти цю постільну приналежність.

Лікар пояснив, чому небезпечно спати на старих подушках

Чому не можна спати на старих подушках / фото: Getty Images

Фахівець відзначив, що термін "життя" подушки залежить від її матеріалу, наприклад, пір'яні та пухові прослужить вас всього 6 місяців, а вироби з сучасних синтетичних матеріалів — до 5 років. Після закінчення цього терміну, подушки потрібно міняти, але багато людей ігнорують ці поради, не підозрюючи, якими наслідками це може обернутися.

Алерголог зазначив, що подушка може бути джерелом сильних алергенів, на ній накопичується побутовий пил, кліщі, цвілеві грибки, волоски, частинки відмерлого епітелію шкіри й т. д. Тому не дивно, що через старі подушки можуть виникати проблеми зі здоров'ям. Люди, які не змінюють подушки 5 і більше років найчастіше страждають хронічним нежитем, головними болями, бронхіальною астмою. А ще доведено, що забруднення подушки сприяє розвитку лупи. Різні нездужання можуть виникнути через мікроскопічних комах, для яких ваша подушка — затишний будинок. Ці комахи не кусаються, вони лише харчуються епітелієм, крапельками поту або слини, які залишаються на подушці. Так, що варто регулярно піклуватися про те, що ваші постільні приналежності були в чистоті.

Нагадаємо, що лікарі радять на ніч класти під подушку зубчик часник. Для чого це потрібно, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що глава ІІТ Станіслав Косарєв розповів, чому не можна класти телефон під подушку під час сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини