Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар назвав хвороби, на які вказують нічні кошмари
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав хвороби, на які вказують нічні кошмари

Ці хвороби можуть стати причиною неспокійного сну

28 лютого 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Багато людей скаржаться на проблеми зі сном, зокрема на появу нічних кошмарів. Як виявилося, причиною цього стану можуть бути деякі захворювання. Такою думкою поділився лікар Віктор Луньов.

Лікар назвав хвороби, на які вказують нічні кошмари

які хвороби можуть спровокувати появу кошмарів / фото: Shutterstock / Fotodom

Фахівець вважає, що спровокувати неприємні сновидіння може виразка шлунка — поширене захворювання, основною ознакою якої є утворення в стінці шлунка дефекту (виразки). Хвороба протікає з періодами загострень (частіше навесні та восени) і періодами ремісій. За словами лікаря, це запалення може привести до стресу, почуття болю і дискомфорту, яке загострюється в нічний час.

Також проблеми зі сном можуть бути причиною синдрому неспокійних ніг — це стан, при якому ви відчуваєте дискомфорт, пов'язаний з неприємними відчуттями в нижніх (а іноді й в верхніх) кінцівках. У таких випадках Віктор Луньов рекомендує звернутися за допомогою до невропатолога.

Ще викликати нічні кошмари може неправильне харчування, зокрема переїдання ввечері. Медик не рекомендує вживати на вечерю "важкі" страви, а також радить відмовитися від прийому їжі за три години до сну.

Крім цього, до поганих сновидінь може привести хропіння, прийом коштів від гіпертензії та антидепресантів. Однак найголовнішою причиною нічних кошмарів Луньов назвав стрес.

Нагадаємо, що професор Роман Бузунов розповів, чому людей можуть мучити кошмари і які методи допоможуть ефективно від них позбутися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нічні кошмари найчастіше сняться людям, які страждають невротизмом. Про це заявили німецькі дослідники, які працюють в Центральному інституті психічного здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини