Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Віджимання — це одна з найпростіших, але водночас дуже результативних вправ для всього тіла. Сайт Lose it розглядає, як регулярне виконання 30 віджимань щодня впливає на організм.
Фото: з відкритих джерел
Чи безпечно щодня робити 30 віджимань?
Для максимального ефекту тренування слід урізноманітнювати, але за правильної техніки віджимання щодня залишаються ефективними та безпечними.
Як правильно виконувати віджимання:
· Розташуйте руки на ширині плечей, тримайте тіло рівно — стегна, голову та п’яти на одній лінії. Залучайте м’язи преса та сідниць.
· Зігніть лікті під кутом близько 45 градусів до корпусу, не розводячи їх в сторони, і повільно опускайтеся до підлоги.
· Під час опускання зведіть лопатки разом.
· Тримайте корпус напруженим і прямим, коли опускаєтеся і піднімаєтеся.
Переваги віджимань:
· Зміцнення верхньої частини тіла. Віджимання задіюють не лише біцепси і трицепси, а й плечі й грудні м’язи. Регулярно виконуючи 30 віджимань, ви зробите руки міцнішими і більш рельєфними.
· Покращення стабільності корпусу. Віджимання активують прес, косі м’язи живота і нижню частину спини, що допомагає утримувати правильне положення хребта і таза.
· Виправлення постави. Зміцнення м’язів, які прикріплені до ключиці, особливо великого грудного м’яза, допомагає боротися із сутулістю.
Як безпечно робити віджимання щодня:
· Якщо вам важко зробити 30 віджимань за один раз, розділіть їх на кілька підходів по 10-15 разів. Щоб знизити навантаження, спробуйте віджимання з колін або від стіни чи лавки.
· Не забувайте про легку розтяжку після тренування, і якщо відчуваєте біль у плечах або зап’ястях, зробіть паузу та перевірте правильність техніки.
· Головне — підтримувати правильну поставу, краще робити менше повторень, але якісно, ніж робити 30 віджимань з неправильною формою.
Як вже писали "Коментарі", не всі полюбляють домашні супи, і це цілком нормально — щоденне вживання першої страви не є обов’язковим. З точки зору харчової цінності, головне — це збалансований раціон, у якому присутні білки (м’ясо, риба, бобові, яйця), клітковина (овочі та фрукти), корисні жири (горіхи, олії, авокадо) та складні вуглеводи (крупи, цільнозернові продукти). Якщо суп вам не до смаку — його сміливо можна замінити салатом, гарніром чи повноцінною другою стравою.