Головна Новини Здоров'я наше тіло 6 вірусів, якими можна заразитися через поцілунок
commentss НОВИНИ Всі новини

6 вірусів, якими можна заразитися через поцілунок

Під час поцілунку люди обмінюються майже мільярдом бактерій

13 грудня 2020, 06:05 comments1004
Поділіться публікацією:

Поцілунок, неважливо від кого, незнайомця чи постійного партнера, може містити до мільярда бактерій 278 видів. За дослідженням науковців, розміщеним у виданні "The American Journal of Medicine", частина мікроорганізмів, які передаються до людини через поцілунок, викликають розвиток важких інфекційних захворювань. Які це захворювання та як від них вберегтися, читайте далі.

6 вірусів, якими можна заразитися через поцілунок

Чим можна заразитися через поцілунок. Фото: hsmedia

1. Герпес

Якщо ви бачите, що в людини на губах є дивні пухирці чи ранки, варто на деякий час утриматися від поцілунків з нею. Вірус герпесу моментально передається. Болючі пухирці легко вилікувати. Для цього в аптеці є багато кремів, мазей та ліків. Але попри вилікування, вірус залишиться в організмі назавжди та періодично буде проявлятися. 

2. Вірусний менінгіт

Це хвороба, під час якої спостерігається головний біль, втома, підвищення температури, нудота, біль в шиї, озноб, сплутаність свідомості. Цей вірус дуже небезпечний. Він уражає оболонки головного мозку.

3. Цитомегаловірус

Цитомегаловірус — це один з різновидів герпесвірусів. При першому контакті з цим вірусом в більшості випадків відсутня будь-яка симптоматика. У рідкісних випадках можливі слабкість, болі в горлі, підвищення температури, збільшення лімфовузлів. Найбільшу небезпеку цитомегаловірус представляє для жінок, які вперше заразилися під час вагітності, адже хвороба може вплинути на розвиток дитини.

4. Паротит

У народі цю хворобу охрестили свинкою. Після зараження у людини набрякають привушні слинні залози. Для профілактики паротиту застосовують спеціальну вакцину.

5. Грип та коронавірус

Ці важкі хвороби можуть передаватися через поцілунок. Після зараження спостерігатиметься погіршення самопочуття, кашель, озноб, підвищення температури тіла. Можлива тимчасова втрата нюху.

6. Поліомієліт

Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання, яке вражає центральну нервову систему і може призвести до паралічів та парезів. При одужанні після поліомієліту функція вражених хворобою нервів і м’язів не відновлюється. Аби не підхопити цю хворобу, варто зробити спеціальне щеплення.

Тому, перед поцілунками рекомендується дізнатися про стан здоров'я вашого партнера аби вберегтися від неприємностей.

Сайт "Коментарі" рекомендує прочитати про кращі продукти для здорового сніданку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини