Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 корисних звичок перед сном
commentss НОВИНИ Всі новини

5 корисних звичок перед сном

Кілька простих, але корисних порад, які допоможуть легко засинати та легко прокидатися

24 грудня 2020, 14:26
Поділіться публікацією:

Для того, щоб вночі насолоджуватися сном, а вранці без проблем вставати по першому будильнику, потрібно привчити себе до кількох звичок. Всього кілька нововведень можуть допомогти вам по-іншому відчувати себе після пробудження і засипати без клубка непотрібних думок в голові.

5 корисних звичок перед сном

ФОТО: З відкритих джерел

1.   Гаджети

Кріс Брантнер, сертифікований тренер зі сну в SleepZoo, рекомендує відключати гаджети хоча б мінімум за 1 годину до сну. Це пов'язано з тим, що випромінюється синє світло, яке порушує вироблення мелатоніну в організмі. Також на людину впливає магнетизм, що виходить від мобільного телефону. Тільки в разі, якщо смартфон знаходиться в режимі польоту або ж повністю виключений, цього можна не боятися.

2. Будильник

Багато хто звик прокидатися з ранку по будильнику і для них цей звук — щось на зразок найбільш неприємного звуку у світі. Однак ставити будильник на час сну теж дуже корисно. Якщо щодня так робити, ви підсвідомо будете готуватися до сну з настанням однієї й теж самої годин. Це допоможе виробити свій режим.

3.   Банановий чай

Експерти рекомендують пити перед сном чашку бананового чаю. Через те, що в бананах міститься калій, заснути буде набагато простіше. Для цього досить відварити нарізаний банан (разом зі шкіркою) в киплячій воді протягом 10 хвилин.

4.   Три табу

Мет Гілада, сертифікований особистий тренер і підприємець з Нью-Джерсі, говорить, що існує 3 шкідливі звички, від яких необхідно позбутися: пити каву, а також їсти та виконувати вправи протягом 3 годин перед сном. Вони стимулюють організм, а не розслаблюють його, і викликають порушення сну.

5.   Час релаксу

Перед сном рекомендується влаштувати собі так звану годину релаксу. Тобто, в перші 20 хвилин потрібно постаратися позбутися  тривожних думок, які можуть крутитися у вас в голові. Другі 20 хвилин — для гігієни сну. Особливо добре допомагає теплий душ, тому що він заспокоює і готує тіло до сну. Останні 20 хвилин — просто розслабтеся. Почитайте художню або не дуже обтяжливе наукову літературу — старомодну паперову, а не на електронній читалки. Медитуйте. Слухайте заспокійливу музику.

Ці кілька корисних порад можуть принести у ваше життя щось нове. Якщо набридло щодня змушувати себе заснути, а зранку не спати на ходу, спробуйте прищепити собі ці звички.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що за які органи "відповідає" кожен палець на руці, а також про те, яка група крові є найбільш "травмонебезпечною".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини