Головна Новини Здоров'я наше тіло Хронічна втома: сучасні причини та способи її побороти
commentss НОВИНИ Всі новини

Хронічна втома: сучасні причини та способи її побороти

Коронавірусні обмеження стали поштовхом до швидкого втомлювання

16 березня 2021, 21:07
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що карантин начебто дозволив людству мати більше вільного часу, ми не припиняємо втомлюватися. Інколи це може перерости в хронічне захворювання. The Health Site пояснили, чому ми відчуваємо постійну втому і як із цим боротися.

Хронічна втома: сучасні причини та способи її побороти

Із хронічною втомою слід боротися. Фото із відкритих джерел

• Менше проводимо часу поза домом. Через карантинні обмеження люди почали частіше залишатися вдома. Масові заходи проводяться рідше, а просто виходити на вулицю до настання повного тепла — не дуже тягне. Це впливає на цикл сну, адже організм не отримує вітамін D від сонячних променів у достатній кількості.

• Відрізані від природи. Знову ж таки — коронавірусний карантин не дозволяє людям, як раніше, вибиратися на природу, влаштовувати посиденьки із друзями тощо. Відсутність постійного зв’язку із навколишнім середовищем негативно впливає на наше здоров’я.

• Відсутність соціалізації. Коронавірус змусив переглянути свою дружелюбність багатьох, тож нині ми не сильно воліємо спілкуватися зі значною кількістю людей.

• Концентрація поганих новин. Через те, що нині більшість подій концентрується в режимі онлайн, ми все частіше перевіряємо стрічку новин. Негатив же там зазвичай переважає над позитивом, що впливає на психіку.

• Відсутність фізичної активності. Ми почали більше сидіти та лежати. Це призводить до зменшення кількості кисню в організмі. У свою чергу, його недостача впливає на зниження мотивації та енергійності, і, як наслідок, появи втоми.

Як боротися?

1. Обмежте час перебування у соцмережах та на читання новин. Вистачить і півгодини щодня, аби залишатися в курсі найважливіших подій.

2. Дотримуйтесь розпорядку дня. Навіть якщо вам не треба ходити на роботу в офіс, не забувайте підтримувати певний режим.

3. Займіться новим хобі або продовжіть розвиватися в уже існуючим. Це забезпечить стимулювання мозку.

4. Більше рухайтеся. Якщо ви працюєте вдома, вставайте і час від часу вставайте з дивана. Крім того, не працюйте у своєму ліжку. Прогулюйтеся на вулиці, якщо це можливо, або проведіть 20 хвилин за легкими спортивними вправами.

5. Правильно харчуйтеся. Переконайтеся, що у вашому раціоні достатньо поживної їжі, аби організму було звідки черпати енергію. І не забувайте пити достатньо води.

Якщо ж подібні прості поради не допомагають, краще звернутися за консультацією до спеціаліста.

Раніше "Коментарі" розповідали про п’ять звичок, які значно погіршують якість життя.

Також на порталі можна дізнатися, дефіцит яких речовин в організмі викликає у людини мігрень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини