Головна Новини Здоров'я наше тіло Грип в Україні: в яких регіонах ситуація найгірша
commentss НОВИНИ Всі новини

Грип в Україні: в яких регіонах ситуація найгірша

В Україні пів мільйона людей захворіли на ГРВІ

2 лютого 2022, 19:50
Поділіться публікацією:

В нашій країні за останніх сім днів зареєстровано  вже  фактично пів мільйона хворих, які грипують та хворіють на ГРВІ та коронавірус. Про це сьогодні проінформували фахівці  Центру громадського здоров'я МОЗ  нашої країни.

Грип в Україні: в яких регіонах ситуація найгірша

В Україні триває сезон грипу (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою інформацією, з 24 по 30 січня цього року в нашій країні  на грип, ГРВІ та на коронавірусну інфекцію захворіло понад 413 тисяч українців. З цієї кількості – майже 41 відсоток хворих – це малі українці та підлітки, яким ще не виповнилось 17 років.

Як стверджують фахівці Центру,   інтенсивний показник захворюваності рівняється 1 094,3 на 100 тисяч громадян. Це майже на 7 відсотків  більше, ніж  було в цей час минулого  року. Ця статистика говорить  про  дуже високий  рівень інтенсивності епідемічних процесів.

При цьому, дуже високий рівень епідемічної активності простудних захворювань  зафіксовано у 12 регіонах, ще в двох — він є високим. В столиці та ще 10  українських регіонах епідемічна активність зареєстрована на середньому рівні.

Важливо, що рівень захворюваності в представників дорослого населення становить 615,6 на 100 тисяч людей, в дитячому середовищі — 1 295,3.

Протягом робочого тижня зробили щеплення від грипу  п’ять з половиною тисяч українців. Всього з початком сезону епідемії  грипу — понад 150 тисяч громадян.

Від початку епідемії на грип в нашій країні, це з 4 жовтня минулого року по 30 січня цього року перехворіло понад 10 відсотків українців. Летальних випадків, які могла спровокувати ця хвороба, зареєстровано не було. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що українців може атакувати новий штам грипу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини