Головна Новини Здоров'я наше тіло Українців може атакувати новий штам грипу: що відомо про новий вірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців може атакувати новий штам грипу: що відомо про новий вірус

В Україні може з'явитися новий штам грипу - Cambodia

20 січня 2022, 22:25
Поділіться публікацією:

На територію нашої країни може прийти невідомий раніше  медикам штам грипу — Cambodia. На думку фахівців, це новий штам і раніше на нашій території  він не поширювався. Про це повідомила лікар — епідеміолог Олена Кузьменко, відповідаючи на запитання журналіста "КП в Україні".

Українців може атакувати новий штам грипу: що відомо про новий вірус

Про вірус розповіла Олена Кузьменко (фото з відкритих джерел)

Вона оприлюднила інформацію, яку навів Центр громадського здоров'я. Зокрема,  його фахівці зазначають, що показники захворюваності на ГРВІ та грип в нашій країні на час, коли  вже минула половина зими, — на 40% нижчі епідемічного порогу. І так само,  на 7% менші  минулорічних.

 Епідеміолог при цьому зазначила, що  стан захворюваності збільшився після 10 січня і найбільше від цих хвороб потерпають діти. Медик переконана, що школярі почали навчатись після новорічних канікул і відразу так само почали грипувати.

 Олена Кузьменко стверджує, що темпи росту на ці хвороби зараз високі. Так само,  знову  українці почали хворіти на коронавірус.

 Медик проінформувала, що за даними  ВООЗ анонсуються в цьому епідеміологічному сезоні чотири штами грипу — Victoria, Washington, Phuket і абсолютно новий Cambodia.

Новий штам з'явився у 2020 році й на українській території  до цього часу його не виявляли. Імунітет від  інших штамів  грипу  має чимало земляків, а з новою  хворобою лікарі  ще не боролися.

За  словами епідеміолога, грип з притаманними йому симптомами має схожість  з коронавірусом. Він така само передається від одного хворого до іншого. Тому вона ще раз нагадала симптоми цього підступного захворювання. Це – найперше, озноби, лихоманка, хворий нарікає на слабкість, втомленість. Також пацієнт кашляє, скаржиться на те, що болить голова і м’язи, ще грип нагадує про себе задишкою та утрудненим диханням, нежиттю, болем в горлі та закладеним  носом. Що важливо, що медики відрізняють грип від коронавірусу, тільки тестуючи хворих.

 Лікарка радить при перших ознаках підступної недуги не займатись самолікуванням, а йти на прийом до власного сімейного лікаря, зробити необхідні тести. Адже часто випадки самолікування  закінчуються сумними наслідками.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Moderna створює комбіновану вакцину від Covid та грипу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини