Головна Новини Здоров'я наше тіло Ендокринолог розповіла, як не стати жертвою ожиріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Ендокринолог розповіла, як не стати жертвою ожиріння

Ожиріння спричиняє серйозні проблеми зі здоров'ям

13 жовтня 2020, 18:20
Поділіться публікацією:

Якщо вірити статистиці, то кожна четверта жінка і кожен сьомий чоловік стикаються з проблемою зайвої ваги. Ендокринолог Олена Ітінсон поділилася, як не стати жертвою ожиріння. Про це пише видання lenta.

Ендокринолог розповіла, як не стати жертвою ожиріння

Як не стати жертвою ожиріння. Фото: unsplash

Ожиріння може стати причиною розвитку серйозних проблем зі здоров'ям: діабет, безплідність, порушена робота серцево-судинної системи. Головний позаштатний ендокринолог комітету охорони здоров'я Олена Ітінсон розповіла про важливі правила, якими не варто нехтувати. Перше, що необхідно зробити — з'ясувати індекс маси тіла: співвідношення ваги до квадрату показника зростання. І якщо коефіцієнт виявиться більше 25, то це вже говорить про наявність проблеми. Також важливий обсяг талії: для чоловіка норма — не більше 94 см, а для жінок — не більше 80 см.

Спеціаліст впевнена, що досить часто люди стикаються з такою проблемою, тому що у них порушений правильний режим харчування. Наприклад, коли людина не снідає, то ввечері вона отримує основний потік калорій. Це загрожує безсонними ночами і відсутністю апетиту вранці.

Крім цього Олена радить переглянути свій щоденний раціон харчування, оскільки те, що ми їмо впливає на наше самопочуття і зовнішній вигляд. Якщо підкоригувати харчування і схуднути на 10-15%, то вже будуть помітні поліпшення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар назвав кращі продукти для відновлення печінки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини