Головна Новини Здоров'я наше тіло "Ефект Піноккіо" та ще 4 важливі факти про температуру тіла
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ефект Піноккіо" та ще 4 важливі факти про температуру тіла

Експерти розповіли, які фактори можуть змінити температуру людського тіла та що важливо знати про цей показник здоров'я

6 лютого 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

Температуру тіла людини цілком обґрунтовано можна назвати одним з основних показників здоров'я. Її насамперед вимірюють лікарі, коли людина скаржиться на погіршення самопочуття. Що важливо знати про температуру тіла?

"Ефект Піноккіо" та ще 4 важливі факти про температуру тіла

Що потрібно знати про температуру тіла (фото з відкритих джерел)

Фахівці кажуть, що підвищена температура може свідчити про наявність інфекції в організмі, але її змінити можуть і інші фактори, наприклад, їжа, фізичні навантаження і навіть вік.

Нормальна температура тіла

Нормальною вважається температура тіла в діапазоні 36,1 — 37,2 градуса, а не 36,6, як вважає багато хто. Цей показник може змінюватися протягом дня. Експерти кажуть, що маленькі діти, наприклад, мають вищу температуру, ніж дорослі та діти старшого віку, тому що у них активніше відбуваються метаболічні процеси.

Температура допомагає перемогти інфекцію

Багато хто переживає через те, що температура тіла підвищується, але насправді вона може бути корисною. Її не варто збивати одразу, бо вона відіграє важливу роль у боротьбі з інфекціями. Особливо не можна самостійно призначати антибіотики, щоб її нормалізувати.

Чим людина старша, тим температура нижче

Дослідники кажуть, що з віком середня температура людського тіла здатна знижуватися. Експеримент показав, що у людей віком від 65 до 85 років цей показник може бути 34-35 градусів.

У чоловіків та жінок різна температура тіла

Американські фахівці з'ясували, що температура тіла у жінок у середньому трохи вища, ніж у чоловіків. Але руки, навпаки, холодніші.

Брехня може викликати зміну температури тіла

Іспанські вчені виявили феномен, який назвали "Ефектом Піноккіо". Його суть полягає в тому, що коли людина бреше про свої почуття, шкіра навколо її носа знижується, а в районі чола — підвищується.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що небезпечно робити за високої температури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини