Головна Новини Здоров'я наше тіло Дожити до 100 років: вчені з'ясували, як це зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Дожити до 100 років: вчені з'ясували, як це зробити

Місце, де живе людина, має суттєвий вплив на ймовірність досягнення нею столітнього віку

25 грудня 2020, 23:07 comments1167
Поділіться публікацією:

Вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що на планеті є місця, де з'являються високі шанси дожити до столітнього віку. Це маленькі міста, але з високим соціально-економічним статусом.

Дожити до 100 років: вчені з'ясували, як це зробити

Як прожити довго. Фото: proman

"Наше дослідження доповнює зростаюча кількість фактів, які свідчать про те, що соціальні та екологічні фактори роблять значний внесок у довголіття", — зазначив автор даного експерименту Раджан Бхардвадж.

Дані, які були вивчені фахівцями, продемонстрували, що в довголітті спадковість грає не найважливішу роль, а саме — від 20 до 35 відсотків досягти похилого віку.

Згідно зі словами експертів, все залежить від способу життя і звичок, які людина для себе вибирає. За допомогою правильно обраних дій можна змінити сприйнятливість до різних захворювань в залежності від генетики.

Виходить, що коли людина живе в середовищі, яке сприяє її здоровим звичкам і здоровому старінню, то у неї з'являються високі шанси вплинути на генетику.

Експерти вивчили рівень життя людини (в залежності від того, де вона жила), доступ до якісної медицини, відсоток населення працездатного віку, забруднення повітря і вплив зелених насаджень. Виходячи з цих даних, вони склали аналіз виживання людини в різних умовах, щоб зрозуміти, які чинники впливають на меншу ймовірність смертності до столітнього віку.

Високий соціально-економічний статус, прогулянки по околицях і високий відсоток населення працездатного віку мали прямий взаємозв'язок з досягненням 100-річчя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, звички, які продовжують життя на 10 років. Американські фахівці з'ясували, що всього 4 правильні звички зможуть подарувати вам відмінне самопочуття і довге життя. Згідно з науковими даними, ці прості дії збільшать тривалість життя як мінімум років на 10. Перш ніж зробити висновки, вчені детально вивчили спосіб життя європейців і дізналися, через що найчастіше вмирали люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини