Головна Новини Здоров'я наше тіло Домашні тварини позитивно впливають на здоров'я людини: наукове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Домашні тварини позитивно впливають на здоров'я людини: наукове дослідження

Вони роблять нас щасливішими, оберігаючи від стресів

18 вересня 2020, 13:46
Поділіться публікацією:

Фахівці з Європи з'ясували той факт, що наявність домашніх тварин в будинку позитивно впливає на здоров'я їх господарів. Проведене дослідження, яке було опубліковано у виданні Psychology Today, показало, що ці люди живуть довше, а імунітет до мікробного середовища у них значно сильніший.

Домашні тварини позитивно впливають на здоров'я людини: наукове дослідження

Домашні тварини. Фото: unsplash

Улюбленці позитивно впливають на весь організм людини, захищаючи від стресу і тривоги. Напевно, саме тому у 65-ти відсотків американців в будинку є кішки або собаки. Вони допомагають відчути себе краще: проводячи час з тваринами, людина отримує позитивні емоції і стає щасливішою. Все це здатне поліпшити ментальне здоров'я, позбавити від різних психічних розладів.

Щоб встановити такий взаємозв'язок, вчені опитали понад 3 мільйони власників домашніх тварин. Виявилося, що у 74-х відсотків помітно підвищився настрій, а нервова система стала менш розхитаною. Також проживання з твариною на одній території знижує ризик розвитку алергічних захворювань.

Коли господар гладить улюбленця, то рівень імунних антитіл IgA значно підвищується. А ще домашня тварина захищає від появи екземи, розповідають експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини