Головна Новини Здоров'я наше тіло Для чого організму людини потрібна гикавка, позіхання та гусяча шкіра
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого організму людини потрібна гикавка, позіхання та гусяча шкіра

Бурчання в животі, гикавка та позіхання: що вони означають для нашого тіла

12 листопада 2020, 03:00
Поділіться публікацією:

Що ховається за звичними реакціями організму.

Для чого організму людини потрібна гикавка, позіхання та гусяча шкіра

Фото: alev.biz

Багато хто не знає, з чим пов'язані звичні реакції організму як "мурашки по шкірі" або бурчання в животі. Наукові пояснення викладені нижче.

"Мурашки по шкірі"

Відчуття "гусячої шкіри" або "мурашок" з'являється, коли людина відчуває холод або сильні емоції. Пухирці на шкірі утворюються внаслідок скорочення м'язів біля основи волосків, які піднімаються.

"Мурашки" ознака того, що тіло намагається зберегти тепло в організмі. Поява "гусячої шкіри" як емоційна реакція, корисніша для тварин, ніж для людини. Коли волоски розпрямляються, тварини виглядають більшими і відлякує інших хижаків.

Відрижка

Відрижка — це абсолютно природний фізіологічний процес, а не поганий тон. При прийомі їжі людина заковтує повітря і в результаті відбувається здуття шлунка. Організму доводиться його випускати таким чином.

Гикавка

Це мимовільні скорочення діафрагми, які імітують фіксований вдих, проте раптове закриття дихальних шляхів надгортанником перекриває потік повітря. Характерний звук, при якому супроводжується гикавка — це наслідок різкого закривання голосової щілини. У більшості випадків гикавка проходить при розслабленні діафрагми.

Позіхання

Позіхання дозволяє отримати сильний приплив повітря. Навколо цього явища існує кілька теорій. Перша — так охолоджується наш мозок, шляхом виведення "гарячої" крові з мозку і введення "холодної" крові з легень. Друга — це ефект наслідування людей один за одним.

Позіхання вважають ознакою втоми.

Бурчання в животі

Часто живіт видає звуки в незручний час. Але це природний процес, який виникає в результаті м'язевого скорочення стінки кишечника при русі їжі та повітря. Стінки стискаються, щоб змішати їжу, проштовхнути її через кишечник і допомогти травленню.

Бурчання асоціюють з почуттям голоду, адже тоді живіт "скаржиться" найголосніше.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, які продукти впливають на засвоєння заліза в нашому організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини