Головна Новини Здоров'я наше тіло Де можна заразитися коронавірусом і куди не варто ходити: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Де можна заразитися коронавірусом і куди не варто ходити: відповідь лікаря

Найбільшу небезпеку становить суспільний транспорт

11 грудня 2020, 11:01 comments1670
Поділіться публікацією:

Головний лікар медичного діагностичного центру Львова Тарас Жиравецький розповів, які місця становлять найбільшу загрозу для зараження коронавірусним захворюванням. За словами фахівця, найбільш небезпечними можуть стати місця масового скупчення людей.

Де можна заразитися коронавірусом і куди не варто ходити: відповідь лікаря

ФОТО: З відкритих джерел

Лікар також зазначив, що концертні, спортивні масштабні заходи та великі весілля давно потрібно було заборонити.

А ось, що держава могла б забезпечити раніше — це зупинка концертів, футбол, великих весіль (хоча б обмежити кількість гостей)", — говорить медичний працівник.

За словами лікаря, ризик захворювання можна знизити, якщо збиратися на заходи тільки в колі найближчих людей.

"Ми ж не проти, щоб були весілля, але щоб святкувань не робили більш ніж на 10 осіб. Збираються лише близькі родичі — немає питань. А у нас відбувається святкування на 100 осіб, потім 50 з них захворіли, 20 — потрапили до лікарні", — продовжив фахівець.

Тарас Жиравецький також зазначає, що найбільшу небезпеку становить суспільний транспорт. Однак, на його думку, це "вимушена річ", яку просто так змінити не вийде.

Нагадаємо, що на засіданні Кабінету міністрів 9 грудня, уряд прийняв рішення посилити карантин в Україні. Жорсткі обмеження будуть діяти з 8 до 24 січня включно. За словами прем'єр-міністра, громадський транспорт не припинятиме роботу, тому що він є "життєвою необхідністю" для громадян України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про найтриваліші симптоми коронавірусного захворювання. На думку спеціалістів, вони можуть турбувати хворих протягом декількох місяців.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини