Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому завжди потрібно прати новий одяг перед тим, як одягнути його
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому завжди потрібно прати новий одяг перед тим, як одягнути його

Прання нового одягу «знижує вміст хімікатів», особливо залишкових хімікатів, які можуть залишитися в процесі виробництва

2 листопада 2020, 19:32
Поділіться публікацією:

Більшості людей не терпиться відразу ж приміряти на себе одяг, який вони нещодавно купили. Але краще з цим не поспішати, а попередньо випрати нову річ. Адже якщо цього не зробити, то можна зіткнутися з небажаними наслідками.

Чому завжди потрібно прати новий одяг перед тим, як одягнути його

Чому завжди потрібно прати новий одяг. Фото: unsplash

Так, доктор Сьюзан Недорост, професор дерматології Університету Кейс Вестерн Резерв розповіла, що якщо нехтувати пранням нових речей, то можна зіткнутися з такою проблемою, як алергічний контактний дерматит — реакція імунної системи на алерген, який контактував з вашою шкірою. Через який на шкірі може з'явитися висип, який доведеться лікувати протягом декількох тижнів.

Також фахівець поділилася, що дискомфорт при носінні обновок може бути викликаний дисперсними барвниками, тому вкрай важливо випрати одяг, перш ніж почати носити його.

"Завжди в ваших інтересах прати одяг перед тим, як одягнути. Прання нового одягу "знижує вміст хімікатів", особливо залишкових хімікатів, які можуть залишитися в процесі виробництва", — підсумувала експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як часто потрібно прати постільну білизну. Багато людей безвідповідально підходять до особистої гігієни і можуть не міняти постільну білизну місяць, а то і більше. Вони не замислюються над тим, які "монстри" здатні жити в їхньому ліжку. Мікробіолог Оксана Вольська в програмі "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" розповіла, як часто потрібно міняти постільну білизну, щоб в ній не накопичувалися бактерії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини