Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому виникає хронічна втома: три причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому виникає хронічна втома: три причини

Лікар-нутриціолог Катерина Йенсен розповіла про основні причини хронічної втоми і пояснила, як з нею впоратися

31 серпня 2021, 21:40
Поділіться публікацією:

Сучасний ритм життя призводить до того, що у багатьох людей починається розвиватися синдром хронічної втоми й такий стан може серйозно зашкодити організму. Лікар-нутриціолог Катерина Йенсен на своїй сторінці в Instagram розповіла, чому виникає втома і як з нею впоратися.

Чому виникає хронічна втома: три причини

Чому виникає хронічна втома (фото з відкритих джерел)

За словами нутриціології, головна порада в цій ситуації — звернутися до фахівця і з'ясувати причини. Для розуміння питання вона розповіла про три основних:

Брак вітамінів групи В

Від вітамінів цієї групи безпосередньо залежить, чи зможе людина отримати енергію з тієї глюкози, яка потрапила до неї в клітини. Глюкоза — це перше, що необхідно їй, щоб почалася вироблятися енергія. А глюкозу ми отримуємо з їжі.

АЛЕ: це не пряма ланцюжок "з'їв глюкозу — вона потрапила в клітку — у вас енергія". Ні! Є ще учасники: мітохондрії. Це свого роду "маленькі електростанції" в організмі, функція якої полягає в тому, що збільшувати енергію. А, щоб мітохондрії з глюкози отримали її, їм потрібна ціла група вітамінів і мінералів. І, перш за все, вітаміни групи В.

Рівень глюкози в крові, інсулін

Інсулін — це той гормон, який доставляє глюкозу з крові в клітину. Якщо ж клітини не чутливі до інсуліну, тоді, попри правильне харчування і вживання достатньої кількості глюкози — ви постійно відчуваєте себе втомленими. Що робити? Перевірте рівень інсуліну в лабораторії, здавши кров на аналіз.

Дефіцит цинку

Цинк — це "ключ", який відкриває клітку для інсуліну. При дефіциті цинку, доставити глюкозу в клітину інсулін попросту не може. Виникає ситуація, коли й глюкози досить, і мітохондрії готові виробляти з неї енергію, але немає цинку й енергія не виробляється. У таких випадках потрібно заповнити дефіцит мікроелемента.

Чому виникає хронічна втома: три причини - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перестати постійно заїдати втому і стрес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини