Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому виникає бажання поспати вдень
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому виникає бажання поспати вдень

Часта потреба в тому, щоб прилягти і трохи поспати посеред дня, свідчить про наявність проблеми

18 листопада 2020, 20:16 comments1600
Поділіться публікацією:

Чому виникає бажання поспати вдень

Чому виникає бажання поспати вдень. Фото: unsplash

"Коли людині постійно потрібен денний сон, незважаючи на те, що вночі вона спить 7-8 годин, це говорить про те, що в системі якийсь збій. Це, наприклад, може пояснюватися будь-яким невеликим запаленням, депресією, надмірною вагою або нестачею ще чогось", — розповідає професор Турбьерн Окерстедт з Інституту досліджень стресу.

Всім нам добре відомо, що людина повинна спати менше 7 годин, щоб відчувати себе бадьоро і мати необхідний запас енергії на весь день. А дефіцит сну (менше 6 годин) або, навпаки, його надлишок (більше 9,5 годин) вчені пов'язують з більш високою смертністю. Також не варто скидати з рахунків фактор спадковості.

Якщо людина не висипається вночі, то це негативно позначається на всьому організмі: страждає імунна система, підвищується цукор в крові, з'являється ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Проте, на зовнішньому вигляді людини це може ніяк не позначитись.

Якщо ніч була безсонна, то короткий денний сон може стати справжнім порятунком. Спостереження з використанням електроенцефалографії показують очевидний позитивний ефект вже після 10-хвилинного денного сну. Але експерти рекомендують налагодити режим сну, за що ваш організм буде вам тільки вдячний.

Також видання "Коментарі" розповість, скільки і коли потрібно спати вдень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини