Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому небезпечно носити використану маску
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому небезпечно носити використану маску

Носіння використаної медичної маски може бути небезпечніше, ніж повна відмова від неї

17 грудня 2020, 16:05
Поділіться публікацією:

Більшість людей звикли кілька днів поспіль носити одну і ту ж захисну маску. Однак, з'ясувалося, що так робити не варто. Фахівці з Массачусетського університету Лоуелла і Каліфорнійського баптистського університету пояснили, що носіння одноразової маски кілька разів поспіль може спричинити негативні наслідки. Стаття про це опублікована у виданні Physics of Fluids.

Чому небезпечно носити використану маску

Чому небезпечно носити використану маску. Фото: unsplash

Згідно з твердженнями вчених, носіння використаної медичної маски під час пандемії може бути небезпечніше, ніж повна відмова від неї. Вони пояснюють це тим, що маски впливають на повітряний потік біля обличчя. Це призводить до того, що люди стають більш чутливими і сприйнятливими до вдихання частинок. І якщо нова маска може фільтрувати дрібні краплі, то використана вже з цим не впорається. Експерти заявляють, що повторне носіння одноразової маски не зможе захистити від частинок розміром менш як 2,5 мікрометра.

Щоб прийти до такого висновку, фахівці створили комп'ютерну модель людини з тришаровою хірургічною маскою. Маленькі крапельки залишаються на обличчі, у верхніх дихальних шляхах, горлянці або легенях. Використана маска скорочує швидкість повітряного потоку, через що вона втрачає свою ефективність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому через маски погіршується гігієна зубів і як це виправити. Головним аксесуаром 2020 року напевно вважається маска. А коли людина одягає її, то вона починає дихати тільки ротом. Це призводить до сухості в роті, бо слини стає менше. Стоматолог Мікаел Тоцці розповів, як правильно доглядати за зубами, щоб уникнути негативних наслідків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини