Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не варто носити шапку із синтетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто носити шапку із синтетики

Лікар-дерматолог Марія Чигірєва розповіла, чому не варто носити шапки із синтетичних матеріалів

5 жовтня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Шапка — незамінна річ в осінньо-зимовий період і дуже важливо, щоб вона була з гарного, натурального і якісного матеріалу. Про це розповіла лікар-дерматолог Марія Чигірєва виданню "Wday".

Чому не варто носити шапку із синтетики

Чим небезпечна для здоров'я шапка із синтетики (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що від головного убору, який створений із синтетики, краще відмовитися, тому що його носіння може викликати низку проблем. Насамперед йдеться про алергічні реакції, оскільки цей матеріал є алергенним і може викликати у людини свербіж, почервоніння, подразнення і навіть дерматит.

Крім цього, низька гігроскопічність тканини може призвести до того, що при потінні шкіри голови волога не випаровується, тобто не проходить через синтетичну тканину, і не вбирається. В результаті порушується вентиляція, підвищується вологість під шапкою, а це все створює ідеальні умови для розмноження грибків і бактерій, які вражають шкіру голови, викликаючи свербіж, появу лупи та інші проблеми.

Фахівець також зазначила, що шапку не можна забувати прати, а при покупці краще вибирати головний убір із натуральних тканин, які пропускають вологу і дозволяють шкірі "дихати".

Нагадаємо, експерти кажуть, якщо ви не будете захищати голову взимку, то вас можуть очікувати неприємні захворювання: запалення лицевого і потиличного нерва, гайморит, отит і стенокардія. Тому не забувайте про шапку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо хочете, щоб ваші речі не втрачали свій зовнішній вигляд, тоді за ними потрібно правильно доглядати. Стиліст Ганна Пономаренко дала кілька цінних порад, які допомагають продовжити "життя" улюбленому одягу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини