Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому на нігтях можуть з'являтися білі плями
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому на нігтях можуть з'являтися білі плями

Експерти перерахували причини, через які на нігтьовій пластині можуть з'явитися білі плями і лінії

27 червня 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

Чому на нігтях можуть з'являтися білі плями

Чому на нігтях можуть з'являтися білі плями / Фото: Getty Images

Білі плями, які з'являються на нігтьовій пластині, по-науковому називаються лейконіхія. Більшість людей хоча б раз у житті стикалися з цим явищем. Але чому вони виникають і наскільки це серйозно?

Експерти розповіли, що білі плями і лінії можуть бути на одному або кількох нігтях. Найпоширенішою причиною їх появи є травми, наприклад, якщо ви затиснули або вдарили ніготь чи палець близько до нігтьової пластини.

Також лейконіхія може вказувати на інфекції нігтів, такі як грибкова. Вони можуть викликати псевдолейконіхію.

При важких системних захворюваннях також можуть з'являтися білі крапки і лінії на нігтях (ниркова недостатність, цироз печінки, системний червоний вовчак, серцева недостатність, діабет), а також при системних інфекціях (кір, туберкульоз).

Часто білі плями на нігтях з'являються у людей, що зловживають жорсткими дієтами, страждають на анорексію, відчувають нестачу мікроелементів (кальцію, цинку, заліза) і вітамінів (А, Е, С).

Але остаточно вирішити серйозність причини появи білих точок на нігтях допоможе дерматолог. Тому, якщо проблема вас турбує, варто записатися на прийом до лікаря.

Нагадаємо, що рівень холестерину в крові є важливим показником здоров'я, тому за ним потрібно періодично спостерігати. На його підвищення можуть вказувати різні симптоми, зокрема, поява маленьких згустків крові під нігтями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кожна дівчина хоче, щоб її нігті виглядали здоровими, доглянутими і красивими. Але є низка факторів, які можуть призвести до пожовтіння і ламкості нігтьової пластини, тоді нігті стають не дуже охайними на вигляд. Чому так відбувається і що з цим робити?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини