Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому людям середнього віку не можна спати менше 6 годин
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому людям середнього віку не можна спати менше 6 годин

Вчені з Університетського коледжу Лондона пояснили, чому людям старшого віку потрібно спати понад 6 годин

29 квітня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Сон — важливий фактор здорового способу життя, який впливає як на фізичний, так і на емоційний стан людини. Недавнє дослідження вчених показало, що людям середнього віку якісний і тривалий сон важливий особливо.

Чому людям середнього віку не можна спати менше 6 годин

Чому важливо спати не менше 6 годин / Фото: ru.freepik.com

Фахівці з Університетського коледжу Лондона вивчили дані близько восьми 8 британців у віці від 50 до 60 років і з'ясували, що сон у такому віці не повинен бути менш як 6 годин. В іншому випадку підвищується ризик розвитку нейродегенеративних захворювань (група в основному повільно прогресуючих, спадкових або набутих захворювань нервової системи, — прим. авт.). 

Учасники дослідження самостійно повідомляли про свою тривалість сну 6 разів у період із 1985 по 1988 рік, коли їх вік становив від 35 до 55 років. Потім вчені знову задокументували тривалість сну добровольців у період із 2015 до 2016 року (їм було від 63 до 86 років). Деякі учасники користувалися наручними ґаджетами, за допомогою яких забезпечували об'єктивні вимірювання тривалості свого сну.

Експерти зазначили, що протягом 30-річного дослідження у понад 500 учасників розвинулася деменція. Завдяки цьому масштабному експерименту вчені дійшли висновку, що у людей середнього віку, які сплять менш як 6 годин на добу, шанси захворіти на деменцію зростають на 30%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з результатами досліджень Американської кардіологічної асоціації у людей із найбільш здоровим і повноцінним режимом сну ризик серцевої недостатності на 42% нижче, ніж у тих, хто мав проблеми або не надавав належної уваги сну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини