Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому корисно ходити босоніж: відповідає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому корисно ходити босоніж: відповідає експерт

Коли людина ходить по землі босоніж, то йде стимуляція біологічно активних точок, яких дуже багато на стопі

19 жовтня 2020, 19:10
Поділіться публікацією:

Виявляється, що босоніж можна ходити не тільки на морі по теплому піску, а й восени, і навіть холодною зимою. Лікар-терапевт Олена Єгорова розповіла, чому це заняття вважається корисним. Про це пише видання segodnya.

Чому корисно ходити босоніж: відповідає експерт

Чому корисно ходити босоніж. Фото: unsplash

Спеціаліст поділилася, що коли людина ходить босоніж, то це позитивно позначається на її здоров'ї. А все тому, що це заняття стимулює кровообіг, а також покращує роботу серця і судин. Вона додала, що коли ми ходимо по землі босими ногами, то починається процес стимуляції біологічно активних точок, яких на стопі можна знайти величезну кількість.

Нейробіологи також впевнені в тому, що ходіння по землі босоніж може добре впливати на нашу нервову систему. Тому людей, які так роблять, стали називати барефутерами — вони ходять босоніж в абсолютно будь-яку погоду, навіть коли на вулиці повно снігу.

Андрій Новосьолов ось уже протягом 15 років не носить взуття. Він поділився, що в один теплий зимовий день йому різко захотілося зняти взуття, щоб зрозуміти, які при цьому будуть відчуття. І ось вже багато років він прекрасно обходиться без взуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на які хвороби вказують холодні ноги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини