Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому голова лисіє, а на руках, ногах і тілі волосся залишається
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому голова лисіє, а на руках, ногах і тілі волосся залишається

Чоловіки набагато раніше починають втрачати волосся на голові, ніж жінки

23 листопада 2020, 19:49
Поділіться публікацією:

Відомо, що у нашого волосся є кілька фаз росту: спочатку їм необхідно близько 5 років, щоб сформуватися в фолікулі і вирости. Потім настає другий етап: ріст припиняється і волосся починає випадати. Після цього фолікулу потрібна перерва, перш ніж весь цей процес почнеться заново.

Чому голова лисіє, а на руках, ногах і тілі волосся залишається

Чому випадає волосся. Фото: unsplash

Нещодавно фахівці виявили, що довговічність волосся тісно пов'язана з дегідротестостероном (ДГТ) — потужним статевим гормоном. З віком він перетворюється в дегідротестостерон, який здатний змінити білковий склад і безповоротно вплинути на процес росту волосся. Це не дозволяє фолікулам піти на друге чи третє коло життєвого циклу — ось чому багато чоловіків страждають облисінням.

Також вчені поділилися, що на тілі людина втрачає волосся не рідше, ніж на голові. Хоча може здатися, що це зовсім не так. Просто на тілі волосся більш тонке і не таке густе, тому їх випадання набагато важче помітити.

На тілі у волосяних фолікулів теж є фази зростання. Вони виростають до певної довжини і починають випадати, щоб незабаром процес повторився заново. Але одна істотна відмінність все-таки існує: на тілі волосся "зношується" набагато повільніше. Це пов'язано з тим, що у них трохи інший склад білка, і вони не так чутливі до навколишнього середовища.

Експерти констатують, що якщо припустити, що людина проживе дуже довге життя, то вона зможе дожити до абсолютного облисіння — з голови до ніг.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, найкращий природний засіб від випадання волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини