Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому алкоголь порушує увагу людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому алкоголь порушує увагу людини

Вся справа в норадреналіні, який блокується під час прийому спиртного

4 грудня 2020, 11:59
Поділіться публікацією:

Вчені з Техаського університету охорони здоров'я Сан-Антоніо визначили фактор, за яким алкогольні напої можуть порушувати увагу людини. Дослідники запевняють, що саме через блокування норадреналіну споживачі алкогольних напоїв можуть відчувати порушення уваги.

Чому алкоголь порушує увагу людини

ФОТО: З відкритих джерел

Норадреналін є основною речовиною мозку, яка виділяється, коли людина зосереджується. Він кріпиться до рецепторів окремих клітин і активує їх. У попередніх дослідженнях вчені вважали, що підвищення їхньої активації призводить до порушення координації рухів. Однак, дана теорія незабаром не підтвердилася.

Дослідниками було визначено, що зниження рівня норадреналіну через вживання спиртних напоїв, призводить до проблем із зосередженням уваги. Вчені називають основні плюси даного дослідження: вони в тому, що експеримент проводився в режимі реального часу на живих тварин і з використанням найбільш сучасних технологій.

Під час експерименту, команда вчених використовувала техніку двофотонної візуалізації, щоб вивчити певні речовини головного мозку. Отримані результати можуть допомогти в подальшому лікуванні захворювань нервової системи людини.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що американські лікарі винайшли новий метод діагностики серцево-судинних захворювань. Експерти визначили білок мітохондрій, який в подальшому може стати так званою міткою для визначення захворювань. Результати дослідження показали, що мітохондріальний білок ALDH4А1 є аутоантигеном, який бере активну участь у розвитку атеросклерозу (хронічного захворювання судин).





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини