Головна Новини Здоров'я наше тіло Чим замінити зубну пасту: натуральні альтернативи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити зубну пасту: натуральні альтернативи

Опубліковано список продуктів, якими можна замінити зубну пасту: названі ефективні альтернативи

20 жовтня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Якщо у вас закінчилася зубна паста, то почистити зуби й освіжити дихання можна за допомогою інших засобів, більш натуральних і не менш ефективних. Що входить в цей список?

Чим замінити зубну пасту: натуральні альтернативи

Як почистити зуби, якщо немає зубної пасти / Фото: depositphotos

Активоване вугілля

У домашній аптечці знайдіть активоване вугілля, розжуйте дві таблетки, а потім змочіть зубну щітку водою й отриману кашку використовуйте як пасту, щоб почистити зуби. Вугілля допоможе відбілити емаль, а також воно діє як антибактеріальний засіб.

Морська сіль

У складі морської солі міститься кальцій, магній, фосфор, залізо та інші мікроелементи, які допомагають зміцнити ясна і борються з зубним каменем. Просто умочіть щітку в дрібну сіль і почистьте зуби.

Сода

Для регулярного використання цей варіант не підходить, але сода також може ефективно впоратися з забрудненнями ротової порожнини. Для створення чистить маси візьміть 1/2 чайної ложки соди та змішайте з 1/4 частиною води.

Молодий пирій

При розжовуванні стебла рослини перетворюються в натуральну зубну щітку з целюлози, а сік пирію бореться з нальотом і позбавляє від залишків їжі. Також молодий пирій освіжає подих.

Зубний порошок з трав

В аптеці можна купити сушені лікарські трави, наприклад, ромашку, чебрець, гвоздику, звіробій. Можна їх змішати, подрібнити в порошок, а потім вологу щітку вмочити в суміш і почистити ними зуби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що любителям кави потрібно ретельно стежити за станом своїх зубів, оскільки підбадьорливий напій забарвлює зубну емаль і негативно впливає на PH-баланс в ротовій порожнині. Як же бути? За допомогою яких рад можна захистити зуби?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини