Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи корисний алкоголь у невеликих кількостях для здоров’я: нове дослідження вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи корисний алкоголь у невеликих кількостях для здоров’я: нове дослідження вчених

Дослідники проаналізували позитивний та негативний вплив алкоголю на організм людини.

17 серпня 2023, 21:00 comments1114
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дослідження вчених з університету Anglia Ruskin University (ARU) та Університетського коледжу Лондона показали, що вживання навіть не великої кількості алкоголю збільшувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на публікацію університету ARU.

Чи корисний алкоголь у невеликих кількостях для здоров’я: нове дослідження вчених

Вчені виявили, що алкоголь не корисний для здоров'я людини. Фото з відкритих джерел

Значна частина суспільства вважає, що алкоголь в невеликих кількостях корисний для людини, зокрема бокал вина для серця чи маленьке пиво для покращення роботи нирок. Навіть Національна служба охорони здоров'я Британії (NHS) рекомендує споживати 14 одиниць алкоголю на тиждень, що відповідає шести кухлям пива чи 10 невеликим бокалам вина. Однак стаття британських вчених, яка була опублікована в науковому журналі Clinical Nutrition спростовує це твердження.

У своєму досліджені вчені проаналізували дані за сім років понад 350 тис. осіб. З них 333 тис. вживали вино, пиво та міцні алкогольні напої. Тоді як майже 22 тис. осіб не вживали алкоголь взагалі. Отримані дані включали період у сім років.

Дослідники виявили, що люди, які вживають пиво, сидр і міцні алкогольні напої навіть при мінімальних кількостях мають підвищений ризик потрапити до лікарні через серцево-судинні хвороби. Вчені також вказали, що вживання невеликої кількості вина не запобігає від серцево-судинних ускладнень, як вважалось раніше.

Вчені виявили, що кожен бокал пива вище рекомендованого ліміту NHS на тиждень збільшує ймовірність серцевих проблем на 23%. Автор дослідження доктор Рудольф Шутте пояснив, що ідея про "користь для здоров’я невеликих доз вживання алкоголю є міфом". Шутте навів приклад сигарет, які колись вважали такими, що не шкодять здоров’ю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що науковці назвали абсолютну межу тривалості людського життя.

Також "Коментарі" писали про британських вчених, які почали розробку вакцини проти "хвороби X".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини