Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи ефективний цинк проти застуди та кашлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи ефективний цинк проти застуди та кашлю

Дослідники з Університету Сіднея (Австралія) розповіли, чи допомагає цинк боротися із застудними захворюваннями

4 листопада 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

У сезон простудних захворювань потрібно зміцнювати свій імунітет, збагачуючи його вітамінами та корисними мікроелементами. Вчені з Австралії під час дослідження з'ясували, що у цій справі добре допомагає цинк.

Чи ефективний цинк проти застуди та кашлю

Чи ефективний цинк проти застуди та кашлю / Фото: Unsplash

Експерти зазначили, що цинк — один з унікальних есенціальних елементів, який може полегшити симптоми та скоротити тривалість хвороби при багатьох різних типових інфекційних захворюваннях, зокрема застуді та грипі. Однак, є складнощі з питанням оптимального дозування.

Вчені проаналізували 28 досліджень із даними понад 5 тисяч учасників та з'ясували, що цинк відіграє важливу роль у підтримці роботи імунної системи, а також цей мікроелемент регулює вироблення гормонів, необхідних для виробництва білків, ДНК, а також для нормалізації тиску.

Результати експериментів показали, що цинк може запобігти близько п'яти респіраторних інфекцій на 100 осіб, у порівнянні з препаратом плацебо. Три дослідження також показують, що цинк може запобігти серйозним симптомам респіраторних захворювань, таких як висока температура.

Нагадаємо, що грип супроводжується безліччю неприємних симптомів, включаючи болі в м'язах, нежить, блювоту та діарею. Вони не лише зневоднюють організм, а й виснажують усі необхідні для боротьби з інфекцією ресурси. Тому, попри відсутність апетиту, нормально харчуватися, коли ви вболіваєте, просто необхідно. Які продукти варто включити до свого раціону?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що "підхопити" застуду або грип у зимовий період не важко, але відновити здоров'я після захворювання може бути важко. На що варто звернути увагу?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

5 листопада 2021, 13:23

Цинк, Астрагал и Витамин С для лечения и профилактики простуды заказывай здесь https://dnsp.com.ua/p564052029-tsink-tabletkah.html


Новини