Головна Новини Здоров'я наше тіло Це вбиває: кілька речей, не менш шкідливих, ніж куріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Це вбиває: кілька речей, не менш шкідливих, ніж куріння

Навіть якщо ви не курите, все одно є не менш згубні звички

8 грудня 2020, 21:35
Поділіться публікацією:

Всі ми прекрасно знаємо, що куріння не можна назвати корисною звичкою. Серцево-судинні захворювання, які з'являються через нього, є причиною безлічі смертей у всьому світі. І навіть якщо ви не палите, то не поспішайте радіти, адже знайшлося ще кілька шкідливих звичок, які можна порівняти з курінням.

Це вбиває: кілька речей, не менш шкідливих, ніж куріння

Кілька речей, не менш шкідливих, ніж куріння. Фото: unsplash. Andres Simon

Самотність — це величезна проблема, яка може стати прямою причиною смерті. Психолог з університету Бірмінгема Джуліан Холт-Ланстед розповіла, що самотність здатна скоротити життя точно так же, як і 15 викурених за день сигарет.

Наукові дослідження давно показали, що малорухливий спосіб життя веде до появи серйозних проблем зі здоров'ям: від раку кишечника, легенів до шийки матки. Тому вкрай важливо знаходити в кожному своєму дні час для фізичної активності.

Недосипання — ще одна поширена проблема, від якої страждають мільйони людей. Дефіцит сну збільшує ризик інфаркту та інсульту і майже так само небезпечний для судин, як куріння.

Нездорове харчування небезпечне для нашого здоров'я точно так же, як і сигарети, повідомляє ВООЗ. У 2016 році було проведено масштабне дослідження, яке підтвердило, що шкідлива їжа з кожним роком вбиває все більше людей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в ВООЗ назвали спосіб, який допоможе уникнути 5 мільйонів смертей на рік. У Всесвітній організації охорони здоров'я розповіли, який простий спосіб допоможе уникнути близько 5 мільйонів смертей на рік. Відповідь виявилася банальною, але дуже ефективною — потрібно більше рухатися.

Експерти підкреслили, що особливо це важливо зараз, в період пандемії коронавірусу. Про це повідомив "Голос Америки", посилаючись на відповідний звіт ВООЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини