Головна Новини Здоров'я наше тіло Бути активним у будь-якому віці: звички, які вам необхідні
commentss НОВИНИ Всі новини

Бути активним у будь-якому віці: звички, які вам необхідні

Щоб життя в будь-якому віці було повноцінним, потрібно залишатися фізично активними

12 січня 2021, 15:17
Поділіться публікацією:

Згідно з науковими дослідженнями, близько третини людей після 50 років відчувають втому. Це пов'язано з тим, що є звички, які згубно впливають на організм. Наприклад, неправильне харчування, алкоголь, порушений режим сну, прийом ліків. Але виправити ситуацію можна, і фахівці назвали кілька дієвих способів. Про це пише 24tv.

Бути активним у будь-якому віці: звички, які вам необхідні

Як зберегти здоров'я в літньому віці. Фото: 24tv.ua

Турбота про емоції

Тривога, стрес, депресія — емоції, які точно не подарують радісних відчуттів. Експерти рекомендують вчитися працювати над своїми емоціями, щоб навчитися відпускати ті, які заважають жити повноцінним життям.

Достатня кількість сну

Дефіцит сну, звичайно ж, призведе до того, що ви будете відчувати втому. Необхідно висипатися, а також додати у свій розпорядок дня більше фізичних навантажень — це допоможе краще засинати й позбутися від тривожних думок.

Уникайте шкідливих звичок

Багато кофеїну та алкоголю, жирна їжа і малорухливий спосіб життя — дії, яких краще уникати, щоб не втратити активність і оптимізм.

Ведіть щоденник

Туди записуйте все, що прийде вам в голову. Особливо, коли мова йде про втому. Регулярні записи в щоденнику допоможуть вам швидше відшукати причину її появи або виявити непомітний взаємозв'язок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як дожити до 100 років. Вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що на планеті є місця, де з'являються високі шанси дожити до столітнього віку. Це маленькі міста, але з високим соціально-економічним статусом.
Дані, які були вивчені фахівцями, продемонстрували, що в довголітті спадковість грає не найважливішу роль. Імовірність досягти похилого віку завдяки хорошим генам становить лише від 20 до 35 відсотків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини