Головна Новини Здоров'я наше тіло Біологи розповіли, як зменшити свій біологічний вік
commentss НОВИНИ Всі новини

Біологи розповіли, як зменшити свій біологічний вік

Доктор Кара Фіцджеральд, на основі результатів експерименту, розповіла, як можна зберегти молодість та знизити свій біологічний вік

18 січня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

Багато людей, напевно, відчувають, що їхній внутрішній стан не відповідає календарному віку, і навпаки. Вчені знайшли пояснення цьому факту та підказали, як можна зменшити свій біологічний вік.

Біологи розповіли, як зменшити свій біологічний вік

Біологічний вік (фото з відкритих джерел)

Доктор Кара Фіцджеральд провела експеримент, який тривав три роки і його результати дозволили їй з'ясувати, як людина може зберегти довге та здорове життя. Вона зазначила, що біологічне старіння випереджає хронологічне, але його можна призупинити та допоможуть у цьому прості, але дієві способи. Учасники експерименту, які дотримувалися наступних рекомендацій, справді змогли скоротити свій біологічний вік на кілька років. Про які ж способи йдеться?

— Поживна дієта. Збагатіть раціон свіжими фруктами, овочами, зеленню, курячими яйцями, рибою, спеціями. У їхньому складі багато вітамінів, які підтримуватимуть організм і зберігатимуть молодість;

— Помірні фізичні вправи. Щодня варто займатися спортом, тому що фізичні навантаження сприяють відновленню клітин, спалюють шкідливі жири та зміцнюють серцевий м'яз;

— Менше стресу. Експерт каже, що стрес – один із важливих факторів передчасного старіння, тому його в житті потрібно звести до мінімуму. Для цього можна зайнятися йогою.

— Здоровий сон. Нічний відпочинок повинен тривати не менше семи годин, щоб організм зумів відновити сили та енергію.

Нагадаємо, лікар-нутриціолог Катерина Йенсен розповіла про кілька звичок у харчуванні, які допомагають продовжити молодість.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з університету Монреаля встановили максимальну межу тривалості життя людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини