Головна Новини Здоров'я наше тіло Алгоритм дій при підозрі на коронавірус: НСЗУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Алгоритм дій при підозрі на коронавірус: НСЗУ

Всі послуги з лікування коронавірусу в стаціонарі безкоштовні

14 вересня 2020, 17:28
Поділіться публікацією:

Національна служба здоров'я України на своїй офіційній сторінці в Facebook опублікувала перелік дій, які необхідно вжити, якщо ви запідозрили у себе COVID-19. Про це пише видання 112.

Алгоритм дій при підозрі на коронавірус: НСЗУ

Алгоритм дій при підозрі на коронавірус: НСЗУ. Фото: unsplash.

Такі симптоми, як температура, кашель, задишка і важке дихання є основними при коронавірусній інфекції. НСЗУ радить відразу ж звернутися за допомогою до свого сімейного лікаря. При необхідності він викличе мобільну бригаду для проведення тесту. У повідомленні акцентується увага на тому, що людина сама не повинна шукати, де їй здати тест — мобільна бригада сама приїжджає додому і проводить необхідні маніпуляції. Звичайно ж, тільки за викликом сімейного лікаря.

У ситуації, якщо ви не уклали декларацію з лікарем або він з яких-небудь причин відмовився викликати бригаду, можна звернутися за допомогою на регіональну "гарячу лінію" з питань Covid. Диспетчер обласної "гарячої лінії" викличе фахівців, якщо є симптоми захворювання.

Готовий результат тесту скажуть вам і вашому лікареві. Якщо діагноз підтвердиться, то він дасть вам всі необхідні рекомендації з лікування в домашніх умовах. Якщо ж форма захворювання важча — порадить звернутися в лікарню. Особи, з якими людина контактувала, теж повинні пройти тест на COVID-19.

Алгоритм дій при підозрі на коронавірус: НСЗУ - фото 2

Також в заяві повідомляється, якщо людина буде госпіталізована, то необхідні маніпуляції будуть зроблені безпосередньо в лікарні. Всі потрібні послуги і ліки для пацієнта будуть абсолютно безкоштовними.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар розповів, що робити при перших симптомах коронавируса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини