Головна Новини Здоров'я наше тіло Алерголог розповіла, яких важливих правил потрібно дотримуватися при прибиранні будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Алерголог розповіла, яких важливих правил потрібно дотримуватися при прибиранні будинку

Навіть простий пилосос може стати збудником інфекцій

5 жовтня 2020, 20:34
Поділіться публікацією:

Прибирання будинку здається нам чимось абсолютно буденним, однак важливо знати кілька ключових правил, щоб не завдати шкоди власному здоров'ю. Про це пише видання segodnya.

Алерголог розповіла, яких важливих правил потрібно дотримуватися при прибиранні будинку

Яких важливих правил потрібно дотримуватися при прибиранні будинку. Фото: pixabay

Коли ми розпилюємо миючий засіб на поверхню, то на ній утворюється тонка плівка. Саме вона діє як магніт для пилу і бруду. Тому важливо наносити спеціальний засіб на серветку, а не відразу на поверхню.

Алерголог Олена Бачинська розповіла, що дрібні частинки, які залишаються невидимими для людського ока, мають сильний вплив на організм. Тому вкрай важливо правильно користуватися миючими засобами, щоб не наражати на небезпеку своє здоров'я.

Що стосується пилососа, тут фахівець радить віддати перевагу очищувачу, який буде фільтрувати сміття через воду. Тоді дрібні частки не будуть затримуватися в фільтрі, а будуть відразу змиватися водою, що набагато безпечніше.

Також небажано залишати вологі махрові рушники сушитися у ванній кімнаті, тому що вони є ідеальним середовищем для розвитку грибкових інфекцій.

І ще одна рекомендація від алерголога: не варто тримати штори постійно відкритими. Тому що велика кількість ультрафіолету негативно впливає на меблі в кімнаті і дерев'яну підлогу, від чого вони швидше втрачають свою презентабельність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі в будинку здатні викликати алергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини