Головна Новини Здоров'я наше тіло Як швидко зняти стрес: 5 найкращих способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко зняти стрес: 5 найкращих способів

Щоб позбутися від внутрішнього неспокою і стресу потрібно виконати всього кілька простих речей

28 грудня 2020, 11:55
Поділіться публікацією:

Занепокоєння і стрес згубно впливають на здоров'я людини, призводячи до серйозних захворювань. Однак далеко не всі надають цьому значення. Щоб позбутися цього стану, іноді досить виконати кілька простих речей. У цій статті ми розповімо вам про 5 способів, як швидко побороти стрес.

Як швидко зняти стрес: 5 найкращих способів

ФОТО: З відкритих джерел

1. Ефірні олії

Використання ефірних олій або спалювання ароматичної свічки може допомогти зменшити відчуття стресу і занепокоєння. До таких належить:

- Лаванда;

- Роза;

- Ветівер;

- Бергамот;

- Римська ромашка;

- Неролі;

- Ладан;

- Сандалове дерево;

- Іланг-іланг;

- Апельсин або флердоранж;

- Герань.

Дослідження показують, що найбільше може зменшити занепокоєння і поліпшити сон ладан, апельсин або флердоранж, а також іланг-іланг.

2. Жуйка

Щоб швидко і легко зняти стрес, спробуйте жувати жувальну гумку. Одне із досліджень показало, що люди, які в такий момент використовували жуйку, почувалися краще і відчували менше стресу. Крім того, вона викликає мозкові хвилі, подібні до тих, які спостерігаються у людей, що знаходяться у стані розслаблення.  По-друге, жувальна гумка сприяє притоку крові до мозку.

3. Блокнот

Одним зі способів позбавитися  стресу є записи у блокнот. Потрібно написати туди те, що вас турбує. Також варто записувати те, за що ви вдячні. Якщо у вас вийде зосередитися на тому, що у вашому житті відбувається позитивного, будьте впевнені, стрес і занепокоєння зникнуть в мить.

4. Обійми

Обійми, поцілунки та секс можуть допомогти зняти стрес. Позитивний фізичний контакт може допомогти визволити окситоцин і знизити рівень кортизолу. Це своєю чергою знизить тиск і частоту серцевих скорочень, які є фізичними симптомами стресу.

Цікаво, що люди — не єдині істоти, які обіймаються, щоб зняти стрес. Шимпанзе також обіймають друзів, які перебувають у стані занепокоєння. 

5. Глибоке дихання

Метою цього методу є акцентування вашої увагу на диханні, роблячи його повільніше і глибше. Коли ви глибоко вдихаєте через ніс, ваші легені повністю розширюються, а живіт підіймається. Це допомагає знизити частоту серцевих скорочень, дозволяючи вам почуватися більш спокійним.

Виконуючи всього кілька простих дій, ви можете допомогти своєму організму швидше подолати стрес і занепокоєння. На це піде лише пара хвилин, а натомість ви отримаєте спокій і умиротворення.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про несподівану ознаку наявності захворювань серця, а також про те, що дитячий крем небезпечний для дорослих.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини