Головна Новини Здоров'я наше тіло Дитячий крем небезпечний для дорослих
commentss НОВИНИ Всі новини

Дитячий крем небезпечний для дорослих

Дитячі засоби для шкіри призначені малюкам - і не тому, що «все найкраще дітям», а через склад і ефекту, який вони виробляють

27 грудня 2020, 04:55
Поділіться публікацією:

Про це попереджають дерматологи. Вся справа в тому, що у дитячої шкіри, практично не функціонують сальні залози і немає підшкірного жиру.

Дитячий крем небезпечний для дорослих

Фото: yapokupayu.ru

Для неї створюються креми для захисту від шкідливих факторів навколишнього середовища. У їх складі практично завжди присутні вазелін, ланолін і гліцерин — вони створюють на поверхні шкіри повітронепроникну плівку. Дитині це на користь, а ось для дорослого такий бар'єр небезпечний.

На дотик вам може здатися, що шкіра стала шовковистою. Але насправді через парникового ефекту вона сохне сильніше звичайного. Як бонус накопичені під плівкою бактерії спровокують появу прищів. Фахівці попереджають, що тривале використання дитячого крему дорослою жінкою веде до передчасного старіння шкіри і утворення глибоких зморшок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, де ло в тому, що пропорції голови у малюків зовсім інші ніж у дорослих. Вона у них більше. Відповідно, відстань від вуха до ліжка них набагато менше. І до певного віку подушка їм абсолютно ні до чого. "Як мінімум, до двох років подушка дитині абсолютно не потрібна. Що стосується дітей до року — їм вона не потрібна категорично", — акцентував лікар. В одній зі своїх попередніх публікацій Євген Комаровський вже піднімав цю тему. Молодим батькам він порадив використовувати подушки для малюків тільки після двох років. Але і в цьому випадку вона не повинна бути занадто товстою. "Подушка після двох років повинна бути Плотненько. А її товщина може бути близько двох сантиметрів. Словом, відстань від плеча до вуха — це і є рекомендована товщина подушки для малюка", — зазначив Комаровський.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: yapokupayu.ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини