Головна Новини Здоров'я онкологія Які гриби здатні захистити від раку простати
commentss НОВИНИ Всі новини

Які гриби здатні захистити від раку простати

Білі печериці - не тільки смачно, а й корисно

31 березня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Вчені з онкологічного центру в Каліфорнії під час дослідження з'ясували, що чоловікам необхідно періодично збагачувати свій раціон печерицями, тому що ці гриби здатні пригнічувати ріст пухлини простати.

Які гриби здатні захистити від раку простати

Користь печериць (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначили, що порошок печериць знижує рівень простатичного специфічного антигену (далі — ПСА) в крові. Щоб це перевірити, дослідники імплантували лабораторним гризунам пухлини простати та спостерігали, як екстракт грибів діяв на стан здоров'я тварин.

Результати експерименту показали, що екстракт продукту придушував активність рецепторів андрогенів, які стимулювали зростання ракових клітин. За мишами спостерігали протягом тижня і помітили, що рівень ПСА в їхній крові дійсно знижувався.

Керівник наукового проєкту Ван Сяоцян зазначив, що рецептори андрогенів блокуються хімічними речовинами, які входять до складу білих печериць. Вчені вважають, що цей продукт може зробити значний внесок у лікування раку простати, але для цього потрібні додаткові дослідження.

Нагадаємо, фахівці з Кореї з'ясували, що червоний женьшень, який використовується в традиційній медицині, здатний допомогти в боротьбі з онкологічним захворюванням. У складі рослини виявлено компоненти, здатні пригнічувати метастазування раку легенів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що неправильне харчування найчастіше стає причиною розвитку безлічі захворювань, в тому числі онкологічних, тому необхідно ретельно стежити за своїм раціоном. Лікар Михайло Мяснянкін назвав простий спосіб, який допоможе запобігти раку шлунка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини