Головна Новини Здоров'я онкологія Які фрукти мають протиракові властивості
commentss НОВИНИ Всі новини

Які фрукти мають протиракові властивості

До складу багатьох фруктів входять антиоксиданти, які захищають клітини організму від пошкоджень

7 квітня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Фрукти займають в раціоні почесне місце, оскільки є справжнім джерелом вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Деякі з них багаті на антиоксиданти, які допомагають нейтралізувати в організмі дію вільних радикалів, захищаючи його від розвитку серйозних захворювань. Які ж фрукти мають протиракові властивості?

Які фрукти мають протиракові властивості

Названо фрукти з протираковими властивостями / фото: Freepik

Журавлина

У цій ягоди багатий вітамінно-мінеральний склад, в ній міститься багато калію, дубильних речовин, пектинів, кислот і антоціанів — сильних антиоксидантів. Вони знижують ризик розвитку канцерогенних клітин в порожнині рота, товстій кишці, молочних залозах і простаті. Ще в складі журавлини багато вітаміну С, який також стримує негативний вплив вільних радикалів, клітини ДНК отримують додатковий захист, а організм — профілактику зростання пухлин.

Виноград

Цей фрукт також не поступається за кількістю антиоксидантів. Його шкірка містить ресвератрол — натуральне з'єднання, яке захищає від розвитку онкологічних захворювань. Ще виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів, а також травлення, тому додавайте його в раціон частіше.

Авокадо

Це один з кращих фруктів, які тільки можна з'їсти. Авокадо — прекрасне джерело глютену, який має антиоксидантні властивості. Каротиноїди, які містяться в авокадо (бета-каротин, альфа-каротин і зеаксантин), допомагають запобігти раку молочної залози, простати та ротової порожнини.

Ананас

Один з протиракових фруктів, який подобається всім, — це, безсумнівно, ананас. Цей екзотичний плід містить бромелайн — фермент, який допомагає розщепити білок і володіє здатністю "вбивати" ракові клітини. Завдяки протизапальній та антикоагулянтній дії бромелайн також зміцнює імунітет.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в складі яких продуктів найбільше антиоксидантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини