Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Вченим з Великобританії вдалося з'ясувати, які люди найбільше схильні до розвитку онкологічних захворювань. Про це повідомляє видання Science Daily.
ФОТО: З відкритих джерел
На думку фахівців, кожна людина піддається впливу низьких рівнів канцерогенів (речовин або радіації, що сприяють утворенню раку) в навколишньому середовищі. Одним з найбільш поширених є бензопірен — хімічний забруднювач, який міститься в димі від печей, наприклад дров'яних пальниках, у вихлопних газах, і навіть димі від м'яса і риби, приготованих на грилі.
В ході дослідження вдалося з'ясувати, що один з активних інгредієнтів бензопірену під назвою BPDE може пошкоджувати послідовність ДНК, що призводить до різних мутацій, здатних викликати онкозахворювання.
Під час експерименту дослідники обробляли клітини людини BPDE, а потім, використовуючи методи молекулярної біології, визначали схильність організму до раку.
Раніше "Коментарі" розповідали про три продукти, які знижують ризик захворіти на рак.
Новини