Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку

Це чудові результати для пацієнтів із множинною мієломою

8 грудня 2020, 17:35
Поділіться публікацією:

Підшкірна ін'єкція препарату теклістамабу виявилася безпечною і тягне за собою відповідь у більшості пацієнтів з рецидивом або рефрактерним мієломним захворюванням (захворюванням кровотворної системи, що виникає з плазматичних клітин). Дане дослідження було опубліковане в медичному журналі Medical Express.

Вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку

ФОТО: З відкритих джерел

Вчені провели експеримент, до якого залучили 68 пацієнтів, які отримували дозу теклістамабу. Дослідники відзначили позитивну відповідь на лікування у 74% з 22 учасників експерименту. Серед усіх пацієнтів, у 26% дослідники зафіксували повну відповідь на імунну терапію, а у 59% — часткову відовідь. 

Теклістамаб — це специфічне антитіло, яке активує специфічні клітини для атаки множинних клітин мієломного захворювання. Результати даного дослідження вперше показують безпеку і ефективність ін'єкційної форми даного препарату.

За словами вчених, така терапія може стати єдиним варіантом для пацієнтів, організм яких виробив стійкість до великої кількості попередніх методів лікування захворювання. 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені з Національного центру серцево-судинної патології Сполучених Штатів Америки винайшли ще один метод, за допомогою якого можна діагностувати хвороби серця. Експерти визначили білок мітохондрій, який в подальшому може стати так званою міткою для визначення захворювань.

Результати дослідження показали, що мітохондріальний білок ALDH4А1 є аутоантигеном, який бере активну участь у розвитку атеросклерозу (хронічного захворювання судин).







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини