Головна Новини Здоров'я онкологія Вчені назвали продукт, який знижує ризик раку на 45%
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали продукт, який знижує ризик раку на 45%

Дослідження показали, що люди, які щодня їли гриби, мали менший ризик розвитку онкології в порівнянні з тими, хто не їв

16 травня 2021, 03:20 comments1313
Поділіться публікацією:

Вчені з Інституту раку штату Пенсільванія провели дослідження, в результаті якого з'ясували, що щоденне вживання в їжу грибів, знижує ризик розвитку ракових захворювань. Про це повідомляє профільне видання Green Post.

Вчені назвали продукт, який знижує ризик раку на 45%

Онкологічне захворювання - фото з відкритих джерел

Під час дослідження, фахівці проаналізували дані понад 19 тисяч осіб і вивчили взаємозв'язок між прийомом в їжу грибів і розвитком онкології. В результаті виявилося, що ті люди, які кожен день їли цей продукт, мали менший ризик захворіти на рак, ніж ті добровольці, які не їли. Відзначається, що з'їдання навіть 18 грамів грибів щодня знижує ймовірність захворювання на 45%.

За словами вчених, в грибах міститься ерготионеїн, який є потужним антиоксидантом, здатним захищати клітини. Крім того, цей продукт багатий на вітаміни, а також інші корисні речовини.

Під час вивчення видів онкологічних захворювань, вчені відзначили сильний зв'язок з раком молочної залози, оскільки люди, які регулярно їли гриби, мали більш низький ризик захворіти на цю форму раку. Однак, це могло бути пов'язано з тим, що більшість досліджень не включали інші види онкології.

Фахівці відзначили, що проведене дослідження корисне для подальшого вивчення захисних ефектів грибів та розробки дієт, які допоможуть запобігти раку. Автори дослідження впевнені, що в цілому, результати представляють важливі докази захисної дії грибів проти онкологічних захворювань. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що від здоров'я кишківника залежить стан нашого організму, тому потрібно берегти і захищати цей орган від різних недуг. Китайські дослідники визначили овочі, які здатні скоротити ризик розвитку раку кишківника. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

17 травня 2021, 05:59

Витаминно-минеральные комплексы для очистки и питания организма, фармацевтический стандарт качества GMP. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини