Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Рак нирок – це серйозне захворювання, яке може вражати людей будь-якого віку. Хоча генетичні фактори та спосіб життя відіграють важливу роль, дослідження показують, що певні продукти можуть мати захисний ефект. Одним із таких продуктів є яблука, багаті на флавоноїди – потужні антиоксиданти.
Фрукти. Ілюстративне фото
Яблука містять численні біологічно активні сполуки, такі як флавоноїди, кверцетин та інші антиоксиданти. Ці сполуки можуть допомогти захистити клітини нирок від пошкодження та знизити ризик розвитку раку.
Антиоксидантна дія: Флавоноїди та кверцетин допомагають нейтралізувати вільні радикали, які можуть пошкодити ДНК клітин нирок та призвести до розвитку раку.
Протизапальна дія: Хронічне запалення може збільшити ризик раку нирок. Яблука мають протизапальні властивості, які можуть допомогти зменшити запалення в нирках.
Детоксикація: Яблука можуть допомогти організму вивести токсини, які можуть пошкодити клітини нирок.
Антипроліферативна дія: Деякі дослідження показують, що флавоноїди в яблуках можуть уповільнити ріст ракових клітин нирок.
Щоб збільшити споживання яблук, їх можна вживати у сирому вигляді, адже так вони максимально корисні. Також яблука можна додавати до салатів, йогуртів та інших страв. Можна вживати яблучний сік, однак без додавання цукру.
Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, який продукт захистить від раку крові. Дослідження показують, що деякі продукти можуть допомогти знизити ризик розвитку раку крові. Одним з таких продуктів є буряк. Овоч багатий на сполуки, які мають протиракові властивості.
Новини