Головна Новини Здоров'я онкологія Онколог назвав вік для обов'язкового обстеження на рак
commentss НОВИНИ Всі новини

Онколог назвав вік для обов'язкового обстеження на рак

Регулярні обстеження допоможуть виявити хворобу на початкових стадіях, що прискорить процес лікування

13 січня 2021, 21:36
Поділіться публікацією:

Здоровий спосіб життя, регулярні фізичні навантаження, правильне збалансоване харчування — все це, звичайно, добре. Але цього може виявитися недостатньо для того, щоб уберегтися від онкологічних захворювань. Лікар-онколог Михайло Мяснянкін розповів, що також важливо регулярно проходити обстеження на наявність онкології, пише lhealth.

Онколог назвав вік для обов'язкового обстеження на рак

Які обстеження пройти на рак. Фото: lhealth

Якщо дотримуватися такого правила, то це допоможе виявити хворобу на початкових стадіях. В такому випадку, рак майже завжди піддається лікуванню. Інше питання полягає в тому, з якого ж саме віку потрібно починати обстежуватися.

За словами фахівця, чоловікам бажано почати відвідувати уролога з 45 років. Це допоможе уникнути раку передміхурової залози. Що стосується жінок, то їм рекомендується з 39 років регулярно здавати аналізи на онкоцитологію, УЗД і мамографію. Дані аналізи потрібні для того, щоб виявити рак шийки матки та молочної залози на ранніх стадіях.

Також Михайло Мяснянкін додав, що в обов'язковому порядку повинні пройти обстеження люди, у яких родичі страждали від раку кишечника або шлунка.

В такому випадку, і чоловікам, і жінкам потрібно пройти фіброгастродуоденоскопію і колоноскопію, резюмував експерт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як налаштувати імунну систему проти раку. Вчені заявили про те, що Т-клітинна терапія химерним антигенними рецептором (CAR) — це найефективніша форма імунотерапії. Це процедура видалення імунних клітин у людини, щоб таким чином "натренувати" їх для атаки на певний тип ракових клітин. А через деякий час клітини знову повертають в організм, щоб продовжити лікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини